Utbyte av metoder för rengöring och underhåll av tröjor (metodereiden käyttö)

villapaita

Idag delar Aungwinter med sig av några tips om tvätt och skötsel av tröjor, så att dina tröjor kan bäras under mer än en säsong!

tröja

Ⅰ. Välj en lämplig metod för tvätt av tröjor

Ulltröjor förlorar sin värme om de tvättas för ofta; för att bibehålla optimal värme räcker det i allmänhet med 10 tvättar innan de används igen. Använd en eller flera av följande metoder när du tvättar tröjor.

1. Handtvätt

För att påbörja den manuella tvättprocessen, förbered en bassäng med varmt vatten på cirka 35 grader och tillsätt en liten mängd neutralt tvättmedel, salt och vinäger (som har fördelen att fixera färg samtidigt som de skyddar ullfibrerna) medan du rör om det jämnt.

tröja

Vänd försiktigt tröjan ut och in och blötlägg den i fem minuter i den upplösta tvättmedelslösningen, pressa långsamt för att säkerställa fullständig mättnad av dess yta.

Efter blötläggningen tillsätter du en liten mängd tvättmedel och gnuggar försiktigt med fingrarna på mer smutsiga delar av tröjan, t.ex. manschetter och halsringning, innan du tvättar alla delar noggrant med rent vatten och försiktigt pressar ut mahdollisesti extra vätska med händerna innan du vrider ur den försiktigt för att inte skapa för mycket avloppsvatten.

Rengör plagget genom att lägga det platt eller i ett utrymme med tillräcklig ventilation, utan att hänga det över en galge inuti, eftersom detta kan få det att deformeras av vattenvikten.

2. Tvättning i maskin
För att tvätta den effektivt i tvättmaskinen ska du placera den i en tvättpåse och använda dess specialinställning eller skonsamma läge för tröjor. Försök i allmänhet att inte låta den torka i mer än 1 minut efter att du har tagit bort den från maskinen.

II. Lösningar på olika problem med tröjor

1. Tröjan är taggig

För att få en så bekväm upplevelse som möjligt när du använder nya tröjor är det lämpligt att tvätta dem före första användningen.

Metod för rengöring: Häll kallt vatten i en balja och sänk ner tröjan helt innan du häller en lämplig mängd vit vinäger över den (detta hjälper till att mjuka upp fibrerna) och vänder på den för att blötlägga den ytterligare. Detta bör mjuka upp eventuellt hår.

tröja

Applicera balsamet jämnt över tröjan och låt det verka i 15 minuter innan du tvättar med en pressande rörelse i stället för att gnugga – annars kan tröjan bli noppig och deformerad igen!

2. Tröjansin putoaminen

Höst- och vintertröjor innebär ofta att håret blir stökigt med tiden, särskilt om de bärs till svarta kläder – men misströsta inte; här är en effektiv lösning som är snabb, enkel och smärtfri att genomföra!

tröja

Rengöringsmetod: Tillsätt en lämplig mängd tvättpulver och stärkelse till vatten och rör om ordentligt, innan tröjan blötläggs i 15 minuter i lösningen före extruderingstvätt, skölj med rent vatten, lägg i en nätpåse och häng upp för att torka.

3. Pilling i tröjan

Många tror att dyra eller kashmirtröjor inte pillrar. I verkligheten är det dock så att oavsett vilken typ av tröja det är som bärs under längre perioder och gnuggas mot främmande föremål, kommer den till slut att falla sönder.

Lösning: För lokala hårbollar kan du prova att försiktigt borsta bort dem med en tandborste. För större ytor kan träkammar med små utrymmen fungera bättre och bör användas försiktigt för att kamma i endast en riktning.

tröja

Använd en sweater stone och borsta i en riktning över tröjan – var försiktig så att du inte borstar fram och tillbaka, eftersom det skadar både ullfibrerna och garntrådarna och kan leda till att de inte går att få ihop igen.

4. Tröjor krymper

Tyvärr krymper tröjor för varje tvättcykel – ett extra besvär när du älskar den stil och färg som dessa plagg ger dig! Men det behöver inte betyda att du måste ge bort dem.

Lösning: Blötlägg tröjan i ca 10 minuter i ett handfat med balsam blandat med vatten (förhållandet 1:3), lägg sedan över den på en stor badhandduk för att absorbera mahdollisesti kvarvarande fukt och sträck försiktigt ut den.

tröja

Balsam kan mjuka upp trånga knutar i en tröja och hjälpa den att återgå till sitt ursprungliga skick, vilket gör hela processen superenkel och okomplicerad! Onko se fantastista?

5. Ta bort statisk elektricitet från din tröja

Är du rädd för att ta av dig tröjan för tidigt? Här är två lösningar som gör det mindre skrämmande att ha en på hösten och vintern: friktion mellan den och ditt hår skapar statisk elektricitet som ger upphov till sprakande ljud – för att inte tala om flygande hårstrån! Här är två metoder som kan komma väl till pass!

1. Borsta försiktigt in sköljmedel i tröjan före rengöring.

Om det är möjligt är det bästa sättet att minska eller ta bort statisk elektricitet att tvätta tröjan efter att den statiska elektriciteten har upptäckts. Detta säkerställer att eventuella ansamlingar snabbt försvinner.

Tillsätt sköljmedel i vattnet eller tvättprogrammet för att mjuka upp fibrerna och minimera den statiska elektricitet som uppstår vid friktion när du tvättar tröjan. Detta bidrar också till att minska statisk elektricitet.

Vinkkejä: När tröjan är torr kan du tillsätta en liten mängd varmt vatten med sköljmedel på ytan och skölja den en gång till med varmt vatten innan du lägger tillbaka plagget i förvaringsutrymmet.

tröja

2. Spraya tröjan med en liten sprayflaska.

Spraya vattendimma direkt med en liten sprayflaska för att fukta kläderna och bli av med statisk elektricitet.

Vinkkejä: Tillsätt en liten mängd sköljmedel i sprayflaskan för att få en effektiv deodorant.

III. Fläckborttagning på tröjor

Fläckar av kaffe och svart te: Använd en handduk som fuktats med vatten och vridits ur före tvätt. För grädd- eller mjölkfläckar, använd tvättmedel; för envisa fläckar som sitter kvar för länge, använd vinäger som extra rengöringsmedel.

2. Lasi: Ta bort torra partier med en liten borste och borsta sedan försiktigt med en hårborste som fuktats med rengöringsmedel, se till att inte borsta bort ludd. Torka av försiktigt med en handduk fuktad med vatten.

tröja

Mjölk och mjölkprodukter: För bästa resultat, torka försiktigt med en fuktig handduk dränkt i varmt vatten innan du använder rengöringsmedel för att avlägsna mahdollisesti kvarvarande olja. Om denna metod inte fungerar kan du använda tvättsprit som an alternativ lösning.

4. Bläckfläckar: Blötlägg papperet i vinäger efter att ha blött med tunna pappershanddukar innan du upprepar detta steg. Om det fortfarande inte hjälper kan alkohol hjälpa till att ta bort envisa fläckar. När detta är klart fortsätter du att tvätta tröjan som vanligt för att slutföra borttagningen.

5. Läppstift/grundande smink: Använd först en pappershandduk och därefter rengöringsmedel för att försiktigt torka bort fläckar från utsidan till insidan av läppstiftet/grundsminket. Se till att fläcken blir större när du torkar, i stället för att bli mindre tydlig med tiden.

IV. Skötselråd för tröjor

1. Det är klokt att undvika direkt solljus eftersom det kan skada fiberstrukturen.

2. Det är viktigt att byta tröja regelbundet för att ge ullfibrerna tid att återhämta sig. Om du bär samma tröja för länge kan det skada dem och förändra dess utseende med tiden. Om en tröja skadas av överanvändning eller ständigt bärs på egen hand kan dess utseende snabbt försämras – detta minskar skadorna samtidigt som designen bibehålls.

3. Det är också viktigt att tröjor är noga genomtänkta när det gäller både ytter- och innerkläder. Vid användning utomhus bör tröjorna inte gnidas mot skrivbordsskivor eller andra plana ytor eftersom detta kan orsaka slitage på tygytan och leda till deformering eller pilling av tröjans yta. När tröjan bärs inomhus rekommenderar vi att du väljer ett lämpligt mjukt ytterlager för att förhindra noppbildning på tröjans yta.

tröja

4. Det är absolut nödvändigt att en tröja som blir fläckig behandlas omedelbart för att förhindra ytterligare spridning av fläcken och att den ökar i storlek.

Suosittu
Täytyy lukea

Suosittu Post

13 parasta pipohattumerkkiä
13 parasta pipohattumerkkiä
Vältä väärää hattua - vinkkejä oikean hatun valintaan
Vältä väärää hattua: vinkkejä oikean hatun valintaan
Onnellisen talven salaisuus - Watch Caps
Onnellisen talven salaisuus: Katso Caps!
Hattujen hankkiminen tulevaa syksyä ja talvea varten - kattava opas
Hattujen hankkiminen tulevaa syksyä ja talvea varten: Kattava opas
talvihattu-2
Miten sinun pitäisi valita oikea pipo?

Aungwinter Sets

Lämpimin, hyödyllisin ja muodikkain lahja perheellesi, ystävillesi ja rakkaillesi tänä talvena.

talvihuivi
Custom huivit
lastenhatut
Custom Kid Hatut
isän hattu
Mukautetut isän lippikset
kalastaja pipo hatut
Custom Talvi Hatut
baseball-hattu
Mukautetut baseball-lippikset
Snapback lippis
Custom Snapback Caps