Grundläggande luokittelu villapaita kankaat

mohair

Villapaita Kangasluokitus.

1. Villa (myös sekoitukset): Puhdas villa voidaan jakaa moniin alaluokkiin, kuten: villa, kashmir, kamelinkarva, lampaanvilla (lyhytkarvainen), kamelivillasekoitusten kanisekoitukset tai jakkivillasekoitukset jne.

2. Sekoitekankaat: Sekoitekankaat voidaan luokitella villa/akryyli-, kani/akryyli-, mohair/akryyli-, kameli/akryyli- tai kashmir/polyamidi-sekoitekankaiksi/ kashmir/silkki-sekoitekankaiksi.

villapaitakangas

3. Kemialliset kuidut (mukaan lukien kemialliset sekoitukset): Nämä kuidut voidaan jakaa elastisiin nailon-, elastisiin polypropeeni- ja elastisiin polyesterilankoihin sekä akryylikuitujen täyteaineena käytettäviin filamentteihin tai sekoituksiin, kuten akryyli/polyesteri- ja viskoosi/nailon-sekoituksiin.

4. Kudottu tyyppi: Kudotut kankaat: Voidaan jakaa useisiin alaluokkiin, kuten villa-akryyli-, kaninkarva-akryyli- ja puuvillalangasta kudottuihin kankaisiin.

Joidenkin raaka-aineiden muoto ja tuntuma

1. Villa Kuitu

villakuitua

Villakuidut ovat muodoltaan ohuita lieriön muotoisia esineitä, jotka koostuvat kolmesta kerroksesta: suomukerroksesta, kuorikerroksesta ja ydin- ja sydänkerroksesta. Koska villakuidut ovat suuntautuneita tietyissä lämpö-, kosteus- ja saippualiuosolosuhteissa sekä mekaanisen hankauksen vaikutuksesta, niillä on erinomaiset huovutusominaisuudet huovutussovelluksia varten.

Villakuidun halkaisija på 18-42 mikronia. Mitä hienompaa kuitua, mitä suurempi kehräämiskelpoisten kuitujen määrä, mitä suurempi suhteellinen lujuus, mitä suurempi kihartumisaste ja parempi elastisuus.

2. Kashmir-kuitu

Kashmir-kuitu

Kashmir-kuitua saadaan kammattamalla ja tarttumalla vuohien pitkää karvaa peittävään aluskarvaan. Hiuskuitu koostuu suomukerroksesta ja kortikaalikerroksesta, eikä siinä ole medullaarista kerrosta. Sen keskimääräinen hienous on 15-16 mikronia, mikä on villakuiduista pienin. Kashmirilla on parempi lujuus ja elastinen muodonmuutos kuin lampaanvillalla, joten sillä on erinomaiset ominaisuudet, kuten pehmeys, sileys ja hyvä lämmönkestävyys. Se on arvokas raaka-aine. Arvokkaampaa on, että sillä on luonnollinen väri, joista valkoinen kashmir on kallein.

3. Mohair

mohair

Mohair på peräisin angoravuohista. Hiuskuitu on suhteellisen paksu ja kuuluu karkeisiin hiuksiin. Pinta-asteikot ovat pieniä ja tylppiä, ja kuitu on hopeanhohtoinen ja kiiltävä, ja sen joustavuus on erinomainen, huomattavasti villaa parempi ja jalo.

4. Kanin karva kuitua

kanin karva

Kaninkarva on karvaa kantavasta kanista leikattu karvakuitu. Kanin karvakuitu on valkoista, kiiltävää, pehmeää, sileää ja sillä on hyvät lämmönsäilytysominaisuudet. Kuidun hienous on keskimäärin 10-15 mikronia. Jäniksen karvojen pintakerrokset asettuvat hyvin tiiviisti ilman kiharaa, ja kuidut ovat järeitä, minkä vuoksi ne eivät sovellu puhtaaseen kehräämiseen. Se on yleensä sekoitettu villan, nailonin ja akryylin kanssa.

5. Kamelin hiuskuitu

kamelinkarva

Kamelinkarvan kuitu on itse asiassa nukkaa, jota baktriankamelit kampaavat ja keräävät irtoamisvaiheessa. Hiuskuitu on hoikka, luonnollisen värinen ja vaaleanruskea. Se on erittäin pehmeää, ja sillä on erityisen hyvät lämmönsäätöominaisuudet ja korkea lujuus. Se ei sovellu puhtaisiin kehruutaineisiin, ja sitä sekoitetaan useimmiten runsasvillaiseen villaan.

6. Akryylikuitu (polyakryylinitriilikuitu)

Akryyli kuitu

Akryylikuidulla on monia samoja hienoja ominaisuuksia kuin villalla, kuten pehmeä tuntuma, bulkkisuus ja joustavuus, joten se on tuntumaltaan ja ulkonäöltään hyvin samankaltainen kuin aito villa; siksi siitä käytetäänkin nimeä keinovilla. Lisäksi sen värjäysominaisuudet, eloisat värit ja vahvat lämmönsäätöominaisuudet tekevät akryylistä ihanteellisen keinovillatuotteiden valmistukseen.

7. Sekoitettu lanka

Sekoitelanka

Yleensä villaa ja akryyliä, viskoosia ja muita kemiallisia kuituja tai tekokuituja sekoitetaan tietyssä suhteessa. Siinä voidaan yhdistää molempien edut ja vähentää kustannuksia.

Populärt
Måste läsas

Populär Post

De 13 bästa varumärkena för beaniehattar
De 13 bästa varumärkena för beaniehattar
Undvik fel hatt - tips för att välja rätt hatt
Undvik fel hatt: Tips för att välja rätt hatt
Hemligheten bakom en lycklig vinter - Watch Caps
Hemligheten bakom en lycklig vinter: Titta på kepsar!
Plocka upp en hatt för den kommande hösten och vintern - en omfattande guide
Plocka upp en hatt för den kommande hösten och vintern: En omfattande guide
vinter-hatt-2
Hur ska du välja rätt mössa?

Aungwinter Set

Den varmaste, mest användbara och moderiktiga presenten till din familj, dina vänner och dina nära och kära i vinter.

vinterhalsduk
Anpassade halsdukar
Barnhattar
Anpassade barnhattar
pappahatt
Pappakepsar med tryck
Mössor för fiskare
Anpassade vintermössor
basebollkeps
Baseballkepsar med tryck
Snapback-keps
Snapback-kepsar med tryck