Skillnaden mellan husdjur och Rpet-tyger: Rpet-tyg är mer hållbara

rpet

Ingen är idag omedveten om de problem som orsakas av plastens svårighet att bryta ner och återvinna/återanvända så mycket plast som möjligt för att hålla den cirkulerande i vår miljö. Med framväxten av RPET-väv som en väg framåt för att lyckas minska plastanvändningen.

tyg

Låt oss börja med att titta närmare på PET, eller polyetentereftalatplast. Det härrör från olje- och naturgaskällor, dess kodnummer bland plaster är ett (1) och på grund av dess giftfria egenskaper används det ofta i hushållsapparater samt dryckes- och livsmedelsbehållare som läskflaskor, muggar, takeaway-lådor jne, magnetband filmskivor jne.

PET är ett termoplastiskt material, vilket gör det lämpligt att använda vid tillverkning av nya produkter. Dessutom är PET idealiskt på grund av sin lätta vikt, korrosionsbeständighet och enkla återvinning. Men dess hållbarhet innebär både styrkor och svagheter – PET kan ta mellan fem och sju århundraden innan det faller sönder efter begravningen.

tyg

PET kan dock återvinnas och återanvändas gång på gång om det hanteras på rätt sätt och återvinns till något som kallas “RPET”, en förkortning för Recycled Polyethylene Terephthalate. Efter klassificering, krossning, rengöring, dehydrering och torkning regranuleras den sedan som produkt för att minska plastflödet direkt i naturliga miljöer efter konsumtion; stödja grön, miljömässigt hållbar utveckling genom denna väg.

På grund av produktionsbegränsningar kan dock den färgningsprocess som plastprodukter har genomgått också påverka deras användning efter återvinning, till exempel kan endast färglösa och transparenta flaskor göras om till vattenflaskor av plast. Det mesta av RPET med försämrad kvalitet eller färg kommer att göras till fibrer och tyger, gjorda av fragment av nytt PET-material eller återvunna PET-flaskchips – tillverkare smälter den återvunna plasten och gör den till ny polyester, som också är känd som RPET-fiber, miljöskyddsduk för Coca-Cola-flaskor eller miljöskyddsduk för PET-flaskor. Detta tyg kan användas för att tillverka kläder, filtar, sovsäckar och till och med ryggsäckar.

RPET TISSER

Den omfattande återvinningsbarheten hos RPET-tyg gör det mer hållbart än PET-tyg. Den förhindrar att plast hamnar på soptippar och i haven, vilket sparar mark och marina resurser. När det gäller koldioxidutsläpp kan produktionen och användningen av RPET minska den olja och naturgas som människor utvinner för att tillverka ny plast, vilket kan minska utsläppen av växthusgaser med mer än 79 %. Ur ett produktpraktiskt perspektiv är dess produktkvalitet bättre, med hög styvhet och elasticitet, stark och hållbar, vilket förbättrar produktens livslängd, minskar avfallet till en viss grad och kan blockera ultravioletta strålar.

Varje föremål har potential att återanvändas, även vanliga plastflaskor. Återvunna plastflaskor ger oss nya upptäckter och skapar en bättre och grönare miljö!

Suosittu
Täytyy lukea

Suosittu Post

13 parasta pipohattumerkkiä
13 parasta pipohattumerkkiä
Vältä väärää hattua - vinkkejä oikean hatun valintaan
Vältä väärää hattua: vinkkejä oikean hatun valintaan
Onnellisen talven salaisuus - Watch Caps
Onnellisen talven salaisuus: Katso Caps!
Hattujen hankkiminen tulevaa syksyä ja talvea varten - kattava opas
Hattujen hankkiminen tulevaa syksyä ja talvea varten: Kattava opas
talvihattu-2
Miten sinun pitäisi valita oikea pipo?

Aungwinter Sets

Lämpimin, hyödyllisin ja muodikkain lahja perheellesi, ystävillesi ja rakkaillesi tänä talvena.

talvihuivi
Custom huivit
lastenhatut
Custom Kid Hatut
isän hattu
Mukautetut isän lippikset
kalastaja pipo hatut
Custom Talvi Hatut
baseball-hattu
Mukautetut baseball-lippikset
Snapback lippis
Custom Snapback Caps