Vilka är de främsta skillnaderna mellan fiskarhattar och topphattar?

hatut

Hattar är en viktig kategori inom klädesplagg. Det finns ett stort utbud av hattar – fiskarhatten och cylinderhatten är två populära stilar bland vanliga människor, båda med klassisk design med fullt brätte och distinkta detaljer som skiljer dem från varandra. Så vad är egentligen de viktigaste skillnaderna mellan topphattar och fiskarhattar?

hattar

Även om fiskar- och topphattar har många estetiska likheter, representerar de två helt olika typer av huvudbonader. Vi börjar med deras ursprung och popularitet: topphattar blev först allmänt accepterade i västeuropeiska länder under 1600-talet och fortsätter sin ökning idag; som jämförelse blev fiskarhattar allmänt använda först under 1960-talet; deras ursprungliga användning härstammar från irländska fiskare innan de gradvis anammades av samhället i stort.

Båda typerna av hattar skiljer sig väsentligt åt i utseende. När det gäller kroppen har topphattar grunda kronor med plana ytor och skarpa vinklar i sina leder med kroppen; fiskarhattar har dock djupare kroppar, en välvd toppform i sin mittpunkt och böjda kanter än topphattar.

Topphattskanter tenderar att ha mycket plana ytor med hård struktur; fiskarhattskanter har vanligtvis mer flexibla strukturer; många har också vågor och rynkor i kanten.

Anledningen till skillnaderna i utseende och textur ligger i deras användningsscenarier; topphattar tjänar mer sociala ändamål/affärssyften medan fiskarhattar främst erbjuder solskydd/fritidsanvändning och kombinerar sin design med avslappnat solskydd/fritidsanvändning som gör att människor kan visa upp mer avslappnade sidor av sig själva och visa mer skönhet än vad formella tillfällen kräver.

Topphattar ger ofta en aura av retrostil medan fiskarhattar betonar modetrender och aktuella stiltrender. Alla typer av hattar spelar en viktig roll för att matcha och sätta prägel på specifika tillfällen; varje typ erbjuder något speciellt; allt handlar om hur vi bär våra hattar för att bli våra vackraste jag!

Suosittu
Täytyy lukea

Suosittu Post

13 parasta pipohattumerkkiä
13 parasta pipohattumerkkiä
Vältä väärää hattua - vinkkejä oikean hatun valintaan
Vältä väärää hattua: vinkkejä oikean hatun valintaan
Onnellisen talven salaisuus - Watch Caps
Onnellisen talven salaisuus: Katso Caps!
Hattujen hankkiminen tulevaa syksyä ja talvea varten - kattava opas
Hattujen hankkiminen tulevaa syksyä ja talvea varten: Kattava opas
talvihattu-2
Miten sinun pitäisi valita oikea pipo?

Aungwinter Sets

Lämpimin, hyödyllisin ja muodikkain lahja perheellesi, ystävillesi ja rakkaillesi tänä talvena.

talvihuivi
Custom huivit
lastenhatut
Custom Kid Hatut
isän hattu
Mukautetut isän lippikset
kalastaja pipo hatut
Custom Talvi Hatut
baseball-hattu
Mukautetut baseball-lippikset
Snapback lippis
Custom Snapback Caps