Varotoimenpiteet valittaessa Winter-Klettermütze

Mitkä ovat lämpimät hatut talvella ja miten valita ne? Katsotaan yhdessä.

Johdanto villahattujen yleisiin materiaaleihin

Kankaat hattujen valmistukseen

1. Merinovilla

Merinovillassa ei ole tavallisen villan pistelevää tunnetta. Merinovillan sisältämä keratiini sisältää runsaasti aminohappoja, jotka yhdistyvät helposti vesimolekyyleihin. Tavallisen villan lämpöetujen lisäksi merinovillan pehmeällä rakenteella on myös erinomaiset lämmönsäätelyominaisuudet ja voimakkaammat hajunpoistovaikutukset. Se on myös kevyempää ja kuivuu nopeammin kuin perinteinen villa, joten se soveltuu monenlaiseen ulkoiluun.

2. Polyesterikuitu

Sillä on hyvä hengittävyys, hyvä kosteuden imeytyminen ja hikeä siirtävä vaikutus, kevyt paino ja hyvä elastisuus (ei ole helppo rikkoa), eikä se ole altis haisemaan. Monet ulkoiluvaatteet on valmistettu polyesterikuidusta, joka on yleensä halvempaa kuin merinovillamateriaali, mutta polyesterikuidun lämmönkestävyys ei ole niin hyvä.

Talvi-Ready kankaat ämpärihatut

3. Akryyli kuitu

Yleinen villahattujen materiaali, joka tuntuu samalta kuin villa, mutta ei ole yhtä lämmin kuin villa. Yleensä halvempia, mutta ilman kosteutta ja hikeä siirtäviä toimintoja. Materiaali on helpompi puhdistaa kuin villa, eikä se kutistu tai rypisty, mutta akryylimateriaali on altis pillingille ja vähemmän toimiva. Ulkoiluun ei suositella akryylimateriaalia, sillä akryylikuitu sopii paremmin yleiseen arkielämään ja matkustamiseen.

4. Sekoittaminen

Sekoitus on prosessi, jossa kaksi erityyppistä kuitulankaa kehrätään kankaaksi. Kullakin materiaalilla on erilaiset ominaisuudet, ja niiden sekoittamisen ansiosta kukin kuitu voi toimia parhaalla mahdollisella tavalla. Esimerkiksi yleinen T/C tarkoittaa puuvillan kanssa sekoitettua polyesterikuitua, kun taas T/W tarkoittaa villan kanssa sekoitettua polyesterikuitua.

5. primaloft

PrimaLoft-materiaali on suunniteltu korvaamaan untuvaa, joka menettää lämpöään, kun se imee itseensä vettä. PrimaLoftin tärkeimpiä ominaisuuksia ovat pehmeys, mukavuus ja kyky säilyttää lämpö myös märissä olosuhteissa. PrimaLoft on tällä hetkellä laajalti käytössä ulkoilma-ammattilaisurheilijoiden lämpökerrosvaihtoehtona.

kiipeilyhattu

Vuorikiipeilyhattu on erilainen kuin jokapäiväisessä elämässä käytettävä hattu. Seuraavassa on lueteltu tärkeimmät seikat talvisen vuorikiipeilyhatun valinnassa:

kiipeilyhattu

1. Lämpimänä pitäminen

Edellä mainituista yleisistä materiaaleista merinovilla on eristävin materiaali, ja merinovillalla on luonnollinen lämpötilan säätelytoiminto. Siksi on suositeltavaa valita villalakki, jossa on merinovillaa tai polyesterikuidun ja merinovillan sekoitusta (joustavuuden lisäämiseksi) talviseen vuorikiipeilyyn. Merinovillalla on hyvät eristysominaisuudet, aivan kuten alusvaatteillakin. Talvella tapahtuvaan vuorikiipeilyyn suositellaan käytettäväksi korkeaa merinovillaa, jotta voidaan sopeutua talvella korkeilla vuorilla vallitsevaan kylmään ilmastoon, säilyttää pään lämpö ja estää kehon lämmön haihtuminen pään kautta.

2. Kosteuden imeytyminen ja nopea kuivuminen

Myös villalakin kosteutta imevät, nopeasti kuivuvat ja hikeä siirtävät ominaisuudet ovat tärkeitä. Onhan vuorikiipeily ulkoilmaurheilua, ja keho on altis tuottamaan lämpöä ja hikoilemaan matkan aikana. Jos kantamassasi villamyssyssä ei ole kosteutta imeviä ja hikeä siirtäviä ominaisuuksia, se kastuu helposti hikeen. Puuvillavaatteiden käyttäminen kiipeilyn aikana on ehdottomasti kielletty, sillä puuvilla menettää eristävän vaikutuksensa kastuessaan. Tietenkin myös puuvillalakit ovat ehdottomasti kiellettyjä!

kiipeilyhattu

3. Hengittävyys

Kiipeilyssä on helppo hikoilla, joten on myös tärkeää valita villalakki, jossa on hengittäviä ominaisuuksia. Yleensä kosteutta ja hikeä siirtävillä villamyssyillä on myös hengittäviä ominaisuuksia, kuten merinovillaa, polyesterikuitua ja muita ulkoiluun soveltuvia materiaaleja.

Pieni muistutus: Hengittävät ja hikeä siirtävät vaatteet ovat tärkeitä vuorikiipeilyn aikana! Matkan aikana keho lämpenee ja hikoilee. Jotkut ihmiset eivät käytä villamyssyä koko ajan, vaan pitävät sitä leirissä tai vuoristomajassa levätessään, koska lepääminen saa kehon tuntemaan kylmyyttä ja vaatii enemmän lämpöä. Villamyssyn lisäksi on suositeltavaa käyttää merinovillahuivia matkan tai levon aikana. Huivi ja villalakki voidaan yhdistää ja täydentää toisiaan.

Talvella lämpötila vuorella laskee äkillisesti, ja jopa päivällä lämpötila voi olla nollan alapuolella. Kun olet lukenut tämän artikkelin villahattujen materiaalista ja valinnasta, käy tarkistamassa, onko villahattusi materiaali tarpeeksi lämmin selviytyäkseen vuoriston kylmästä ilmastosta!

Beliebt
Unbedingt lesen

Beliebt Post

Die 13 besten Beanie-Mützenmarken
Die 13 besten Beanie-Mützenmarken
Vermeiden Sie den falschen Hut - Tipps für die Wahl des richtigen Hutes
Vermeiden Sie den falschen Hut: Tipps für die Wahl des richtigen Hutes
Das Geheimnis eines glücklichen Winters - Caps beobachten
Das Geheimnis für einen glücklichen Winter: Passen Sie auf Caps auf!
Eine Mütze für den kommenden Herbst und Winter kaufen - ein umfassender Leitfaden
Eine Mütze für den kommenden Herbst und Winter kaufen: Ein umfassender Leitfaden
Wintermütze-2
Wie sollten Sie die richtige Mütze auswählen?

Aungwinter-Sets

Das wärmste, nützlichste und modischste Geschenk für Ihre Familie, Freunde und Bekannten in diesem Winter.

Winterschal
Individuelle Schals
Kindermützen
Individuelle Kindermützen
Vatermütze
Kundenspezifische Dad Caps
Fischer Beanie Mützen
Individuelle Wintermützen
Baseballmütze
Individuelle Baseball-Kappen
Schirmmütze
Individuelle Snapback-Kappen